De blaadjes vallen….naar de acupuncturist?

De blaadjes vallen, heeft dat nu echt invloed op hoe wij ons voelen?

Nadenkend over dit onderwerp volgens de principes van de Chinese geneeskunde valt op dat de energie in de natuur afnemend is. De zon wordt minder krachtig, het wordt vroeger donker, de temperatuur daalt, we trekken ons terug in onze huizen die we gezellig en knus maken. Zelfs op dagen dat het best mooi weer is hebben we niet de behoefte om meteen alle ramen open te gooien en de tuinstoelen uit te klappen. Deze neerwaartse en naar binnen trekkende beweging van energie voelen we ook in ons lijf (vermoeidheid) en in ons hoofd (somberheid).
De meeste mensen hebben hier weinig last van, maar wie toch al wat minder energie heeft, wat gevoelig is voor sombere gedachten of wat depressief van aard is, voelt zich niet goed in zijn/haar vel zitten als die blaadjes vallen.

Wat kan acupunctuur hier aan doen?

Door middel van acupunctuur kunnen we energie opbouwen én beter door te laten stromen, waardoor  lichaam en geest zich sterker en beter voelen. Daardoor krijg je meer zin in allerlei activiteiten en kun je meer ondernemen. Dat zorgt er weer voor dat de energie nog beter doorstroomt, en zo kom je nog beter in je vel te zitten. Kortom de neerwaartse spiraal wordt doorbroken!

De blaadjes kunnen vallen wat ze willen, maar jij valt niet meer met ze mee…..

 

(In september 2013 werd een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd dat aantoonde dat acupunctuur effectief kan worden ingezet bij matige tot ernstige depressie. Meer informatie over dit onderzoek: acupunctuurgids.nl en  PLOS Medicine)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail