DRY NEEDLING ???????

appel vierkantJaren geleden, toen ik voor het eerst hoorde van het begrip Dry Needling, fronste ik de wenkbrauwen en zweefde de vraagtekens rond mijn hoofd. Zeker toen ik hoorde dat het mijn collega-fysiotherapeuten waren die ineens massaal naar de acupunctuurnaalden grepen. Nader onderzoek wees uit dat deze priktechniek lijkt op de myofasciale technieken uit de acupunctuur en dat de locaties waar geprikt wordt overeen komen met Ah-shi-points (Ah-shi betekent “Ja, dat is ‘m, daar zit precies de pijn”). Veel van deze punten zijn zelfs acupunctuurpunten.

Mijn conclusie toen: Dit is gewoon een vorm van acupunctuur. Maar dan met een hippe Engelse naam.

Inmiddels is Dry Needling uitgegroeid tot een populaire en succesvolle behandelmethode. En als acupuncturisten konden wij natuurlijk niet toekijken hoe anderen met onze naalden aan de haal gingen! Het antwoord: een opleiding “Dry Needling voor acupuncturisten”

Afgelopen najaar heb ik samen met mijn collega Grietje Dekens deze opleiding (Acurelease Dry Needling) met veel plezier gevolgd. Alleen de voorbereiding was al leuk: fijn om te merken dat al die fysiotherapie-kennis over spieren en gewrichten er nog best goed in zit. En ook de cursus was zeer de moeite waard. Door de deskundigheid van de docenten en de zeer ruime naald-ervaring van de acupunctuur-cursisten konden we letterlijk en figuurlijk snel de diepte in. Ik ben van mening dat wij door onze naald-ervaring en ons naald-gevoel heel gedetailleerd en zorgvuldig kunnen werken en daarmee toch een streepje voor hebben op onze collega-fysiotherapeuten. Al met al een zeer boeiende en nuttige cursus.

Met plezier en succes pas ik Dry Needling nu toe in mijn praktijk, met mijn naaldvaardigheid uit de acupunctuur en mijn anatomische kennis uit de fysiotherapie.

Meer info: klik hier

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail