Betaalwijze en vergoeding zorgverzekering

U betaalt per consult, er is een pinautomaat aanwezig.
U ontvangt bij betaling direct de nota die u zelf bij uw zorgverzekering kunt declareren. Als u uw declaratie online of via een app van de zorgverzekeraar indient, wordt de vergoeding meestal binnen enkele dagen op uw rekening gestort.

Acupunctuur valt niet onder de basisverzekering, wel onder de aanvullende zorgverzekering.
Hoogte van de vergoeding varieert  (afhankelijk van de voorwaarden van uw aanvullende verzekering) van 0 euro bij de eenvoudigste verzekering tot 1500 euro per jaar bij de meest  uitgebreide verzekering. Het wettelijk verplicht eigen risico is niet van toepassing op behandelingen die vallen onder de aanvullende zorgverzekering.
Met het ingaan van het nieuwe verzekeringsjaar worden de vergoedingen vaak gewijzigd. Wees hier alert op bij de jaarlijkse keuze voor de (aanvullende) zorgverzekering.

Overzicht vergoedingen acupunctuur per verzekeraar 2022

Neem voor de zekerheid contact op met uw zorgverzekeraar om te informeren of uw polis recht geeft op vergoeding en de hoogte van de vergoeding. Collectieve pakketten geven soms een ruimere vergoeding.
In het overzicht vindt u een link naar de website van uw zorgverzekering.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) en de Klachtencommissie Alternatieve Behandelwijzen  (KAB). Daarmee voldoe ik aan de voorwaarden van vrijwel alle zorgverzekeraars.

 

Facebooktwitterlinkedinmail