Tai Chi & Qi Gong

Acupunctuur en TCM zijn gebaseerd op het zo goed mogelijk laten stromen van de energie (qi of chi) in het lichaam. Naast stimulering van energie met acupunctuur kun je zelf ook veel doen om je energie beter te laten stromen. Bewegen is daarbij een heel belangrijk en krachtig middel! Sport en beweging zijn dus ook in de oosterse visie zeer heilzaam, zowel preventief als curatief.

Alle oosterse bewegingsvormen brengen op een mooie uitgebalanceerde wijze onze energie in beweging en in balans. Mijn workshops bestaan uit een selectie  van oefeningen uit Tai Chi & Qi Gong.

De workshops zijn toegankelijk voor iedereen, ervaring met Tai Chi of Qi Gong is dus niet nodig. Een mooie manier om kennis te maken met deze oosterse bewegingsvorm.

Doel van de oefeningen:

 • De beweging van energie in de meridianen stimuleren
 • Activeren en verbinden lichaam en geest
 • Combinatie van versterking van de basisenergie, stressregulering, ontspanning, verhoging van belastbaarheid, balans lichaam-geest, mindfulness

Resultaat:

 • Lichamelijk en geestelijk “lekkerder in je vel zitten”
 • Meer energie om op een gezonde en ontspannen manier een aantal ballen in de lucht te houden en een aantal andere ballen lekker te laten vallen.
 • Preventie gezondheidsproblemen
 • Ondersteuning effect acupunctuurbehandeling (waardoor minder behandelingen nodig zijn)

Je kunt je voor de workshops aanmelden met een groep van 4 of 5 personen (locatie: Meester Bierkuslaan 8, ‘s-Hertogenbosch). Data en dagdelen in overleg.
Grotere groepen, andere locaties en aangepast programma zijn mogelijk in overleg.
Je kunt een keuze maken uit de volgende workshops: (klik voor meer info op de titel van de workshop):

MET DE VIJF ELEMENTEN DOOR DE SEIZOENEN

Vijf op zichzelf staande bijeenkomsten, die tezamen een geheel vormen. Aanmelden per bijeenkomst is mogelijk.

De Vijf Elementen is een mooi systeem om het ritme en de aard der dingen te beschrijven. Of het nu de seizoenen betreft, het functioneren van ons lichaam, de dynamiek in een groep of een bedrijf………processen verlopen vaak volgens vergelijkbare wetmatigheden. Door Tai Chi & Qi Gong oefeningen met het juiste Element in het juiste seizoen te doen stemmen we ons systeem, lichaam en geest, mooi af op het seizoen van dat moment. We komen makkelijker in de flow van het moment en voelen dat er balans is. En als het een beetje mee zit slaan die flow en balans ook over op de andere systemen waarvan we deel uitmaken. Meer info: klik hier

 • WINTER EN HET ELEMENT WATER, meer info: klik hier
 • LENTE EN HET ELEMENT HOUT, meer info: klik hier
 • ZOMER EN HET ELEMENT VUUR, meer info: klik hier
 • NAZOMER EN HET ELEMENT AARDE, meer info: klik hier
 • HERFST EN HET ELEMENT METAAL, meer info: klik hier

MINDER STRESS & MEER ENERGIE!

Tai Chi & Qi Gong oefeningen kunnen ervoor zorgen dat stress minder grip op ons krijgt. Door lichaam en geest soepeler te maken, en ons stress-regulatie-systeem flexibeler én sterker te maken. Daardoor rollen we makkelijker door stressvolle periodes heen en houden we meer energie over voor de gezellige zaken in het leven. Meer info: klik hier

DE VROUW EN HAAR KRACHT

Cursus, bestaande uit 6 bijeenkomsten van 90 minuten, om de basiskracht van de vrouw te versterken en in balans te brengen.

Doel: meer energie, op zoek naar je eigen basis-krachten, een gezonde balans tussen lichaam en geest, leven met meer ontspanning en plezier. De oefeningen hebben verder een positief effect op menstruatieklachten, overgangsklachten en vruchtbaarheidsproblemen.
Meer informatie: klik hier

 

Facebooktwitterlinkedinmail